čtvrtek 24. dubna 2014

Taková jiná lízátka aneb Cake pops



Cake pops jsem chtěla vyzkoušet od první chvíle, co jsem na ně na internetu narazila. Na fotkách vypadají úžasně a doufala jsem, že budou i stejně tak chutnat. Avšak výsledek předčil má očekávání. Jejich výroba je poněkud pracnější, ale můžu s klidem v duší říct, že to za to stojí. 


Těsto:
1 vejce
80 g cukru
30 g másla
90 ml vody
30 g hořkého kakaa
90 g polohrubé mouky
1/2 lžičky prášku do pečiva
špetka soli
50 g bílého jogurtu

1. Do hrnce dáme máslo a vodu a zahříváme dokud se máslo nerozpustí. Poté přidáme kakao.
2. V míse smícháme mouku, prášek do pečiva, sodu a sůl.
3. Vejce vyšleháme do pěny a postupně přidáme cukr. Při nízkých otáčkách na střídačku přidáváme mouku, kakaovou směs a jogurt.
4. Troubu vyhřejeme na 180°C. Těsto rozetřeme na menší plech vyložený pečícím papírem a pečeme  15-20minut při 180°C.
5. Upečené těsto necháme vychladnout na roštu.





Cake pops:
350 g piškotového těsta (lze použít výše popsané těsto)
120 g mascarpone
90 g nugety (je možné nahradit 60 g nutely)

Poleva:
200g bílé čokolády
1 lžíci slunečnicového oleje
barvu na čokoládu
20 tyčinek k lízátkům
barevný posyp

+ něco do čeho budete moct zapíchnout cake pops

1. Těsto ručně nadrolíme, přidáme mascarpone a nugetu a důkladně promícháme až získáme hladkou hmotu.
2. Z těsta uděláme kuličky a vyložíme je na talíř potažený potravinářskou fólii a necháme ztuhnout v ledničce cca 1 hodinu.
3. 10 g čokolády rozpustíme ve vodní lázni. Do čokolády namočíme konec špejle a  zabodneme do kuličky z těsta. Znovu necháme kuličky zatuhnout v lednici cca 30 minut.
4. Ve vodní lázni rozpustíme zbytek čokolády. Barvu rozpustíme v oleji a smícháme s rozpuštěnou čokoládou.
5. Kuličky namočíme do čokolády a pak s ní pomalu otáčíme, aby čokoláda pokryla celý povrch kuličky. Ozdobíme kuličku barevným sypáním a zapíchneme do aranžovací hmoty.
6. Všechny cake pops necháme 1 hodinu ztuhnout v ledničce.

Dobrou chuť!


Žádné komentáře:

Okomentovat